Inhoud cursus Aura en Chakra’s

De cursus ’Reis door de Aura en Chakra's bestaat uit theorie, oefeningen en meditaties. Het werken met deze energiesystemen is voor iedereen mogelijk: man of vrouw, oud en jong. Het maakt niet uit of je hierin een geoefend persoon of een beginneling bent. Als mens kun je door deze bewustwording groeien. Groeien betekent: een pad opgaan, een levenspad: het is niet iets dat gebeurt in een paar weken of maanden, het is een levensproces. Met deze reis door de aura en chakra’s kun je vele kanten op: door je bewust te zijn van je aura en chakra’s kun je jezelf op weg helpen om te onderzoeken wat bij jou past om je energiesysteem sterker te maken. Of om je bewust te worden waarom bepaalde zaken steeds weer op jouw pad komen. Het is niet alleen weten, maar vooral leren voelen. Dit betekent ook dat je je op een pad begeeft waarop je hoogtepunten beleeft en door diepe dalen kunt gaan.Werken aan energiesystemen is als een ui: iedere keer pel je er voorzichtig weer een dun laagje af (een groeispurt) tot we ooit eens helemaal bij de kern zullen komen.

Dag 1

Inleiding: kennismaking met de aura. Hoe bescherm ik mijzelf en wat kan ik doen om energieën van anderen buiten te sluiten?

Dag 2

Chakra's: chakra’s geven aan hoe jij in het leven en in de wereld staat. Hier kijken we naar de voet- en handchakra's, hoe stevig sta ik op de wereld?

Dag 3

Basis-chakra/auralaag 1: de energie van het basischakra is gericht op lichamelijk welzijn. De eerste auralaag zit direct om ons lichaam. Daarin vindt een constante uitwisseling plaats tussen al onze chakra's. 

Dag 4

Buikchakra/auralaag 2: in je lichaam regeert dit chakra het hele bekkengebied. Het is verantwoordelijk voor de eb en vloed van je emoties en gevoelens. Auralaag 2: De tweede laag van de aura wordt het emotionele lichaam genoemd en is verbonden met ons gevoel.

Dag 5

Zonnevlecht/auralaag 3: in dit chakra staat ons ego centraal. Hierin draait het om zaken als kracht, macht, wilskracht en zelfvertrouwen. Auralaag 3: Je gaat luisteren naar je eigen ik, je ziel.

Dag 6

Hartchakra/auralaag 4: liefde en respect. Je stelt je open voor de gevoelens van jezelf en anderen. Liefde en mededogen voor zichzelf is een belangrijk element in dit chakra. Auralaag 4 verbindt de lagere- met de hogere aura's. Dit wordt ook wel de fase van ontwikkeling, kracht en zelfonderzoek genoemd.

Dag 7

Keelchakra/auralaag 5: communicatie en creativiteit: het tot uitdrukking brengen van wat in jou leeft en ruimte te maken voor innerlijke groei. Auralaag 5: is de laag waarmee het leven door klank en taal nadrukkelijk vorm wordt gegeven. Ook de innerlijke stem, het luisteren en verantwoordelijkheid nemen voor eigen daden komt in deze laag tot uitdrukking.

Dag 8

Derde oog chakra/auralaag 6: dit chakra is de plek waar herinneringen worden opgeslagen, dromen worden waargenomen, heldere waarneming en intuïtie. Auralaag 6: In dit gebied openbaart zich de liefde die de werkelijkheid overschrijdt tot in alle gebieden van het bestaan.

Dag 9

Kruinchakra/auralaag 7: gedachten en overtuigingen: dit chakra zorgt voor het hoogste inzicht in jezelf en geeft informatie over weten, (geloofs)overtuigingen, intelligentie en bewustzijn. Auralaag 7: Dit energielichaam wordt in verband gebracht met de hogere geest (Hoger Zelf), het weten en de integratie van het spirituele leven. 

Dag 10

Aura en chakra's: functies van de zeven auralagen en de verbinding met de chakra’s, het verband tussen endocriene klieren en chakra’s.

 

De cursus wordt gegeven

Start: Deelname minimaal 6 en maximaal 12 personen

Data 

Tijd: 9.30 - 12.00 uur

Kosten:

Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon (zie contact)